Kategoritë

zoomable
Mjalti Manuka

Mjalti Manuka

7300 lekë

Wedderspoon Organic 100% Raw Manuka Honey Kfactor 22 Limited edition

 

Mjalti Manuka është përdorur qe nga kohërat e lashta për të trajtuar gjendje të ndryshme shëndetësore.
Diku në shekullin e 19-të hulumtuesit kanë përcaktuar se ky lloj mjalti na mbron nga dëmtimet e shkaktuara nga bakteret.
Disa nga mjaltat kanë përbërës që prodhojnë qeliza rigjeneruese, të cilat mund të riparojnë dëmtimet e shkaktuara nga infeksionet. 
Përveç kësaj mjaltat përmbajnë edhe efekte anti-inflamatore, të cilat mund të zvogëlojnë dhimbjet pas aplikimit.
Por jo të gjitha mjaltat janë njësoj. 
Kualiteti ANTIBAKTERIAL i mjaltës varet nga lloji i mjaltës dhe mënyra e kultivimit të saj. Disa prej mjaltave mund të jenë 100 herë më potente se të tjerat. “Unë rekomandoj që mjalti Manuka të përfshihet shumë nga të gjithë,e sidomos te fëmijët me autizëm pasi që ka efekt të fort antibakterial dhe viral. Përdorimi i mjaltit manuka dhe vajit të kokosit gjatë stinës së dimrit është një fuqi e madhe antivirale “, këshillon nutricionistja Mirlinda Bejta.

Dobitë e mjaltit manuka:

• Ndalon dhe trajton kancerin
•Trajton sëmundjet e rënda si Aids. 
• Ky mjaltë konsiderohet i shkëlqyer për rrugët e frymëmarrjes
• Ndalon rritjen e qelizave kancerogjene, gjithashtu i afte te reduktoje edhe efektet anësore te proceseve si rrezatim, kimioterapi etj
• Redukton kolesterolin e lartë
• Trajton diabetin
• Lufton dhe parandalon bakteret si: Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus, Helicobacter Pylori,të cilat paraqiten si rezistente ndaj antibiotikeve normale
• Trajton infeksionet e syve, veshit dhe sinuseve
• Redukton inflamacionet në organizëm
• I aftë të përshpejtojë rinovimin e qelizave, i shkëlqyer për mykun, aknet, plagët, gastritin e refluksin, djegiet, ulcerën, kolitin etje