Kategoritë

zoomable
Çaj i gjelbër me xhenxhefil

Çaj i gjelbër me xhenxhefil

VETITË SHËRUESE TË ÇAJIT TË GJELBERT ME XHENXHEFIL

• Mbështet humbjen e peshës dhe mirëmbajtjen e një peshë të shëndoshë

(që përdor ekstraktin e çajit të gjelbërt të standardizuar deri në 25% EGCG).

• Mund të përmirësojë aftësinë e të njohurit.

• Mbështet nivele normale të kolesterolit.

• Lidhet me zvogëlimin e kancerit në gji, fshikëz, fyt dhe pankreas.

• Zvogëlojnë kohën e jashtqitjeve të dëmshme.

• Lidhet me zvogëlimin e rrezikut të sëmundjes së Parkinsonit.

Dozat që preferohen të merren sipas hulumtimeve:

1 gotë me ujë të vluar e hedhim 1 lugë të mesme çaj të gjelbërt dhe e lëmë 3-5 minuta.

Gjatë ditës mund të pihen 3-4 gota të çajit pas buke.

Asnjëher nuk duhet zier dhe nuk duhet lënë më tepër se 5 minuta të qëndrojë.