Kategoritë

zoomable
Mjalti Manuka (Health Premium)

Mjalti Manuka (Health Premium)

7300 lekë

Mjalti Manuka Health i çertifikuar per cilesine dhe standardin nga:


- Kosher Check Agjenci, Vankuver, Canada
- BRC Global Standarts
- Telarc Certified Iso 9001
- Halal Certified

Mjalti Manuka është përdorur qe nga kohërat e lashta për të trajtuar gjendje të ndryshme shëndetësore.
Diku në shekullin e 19-të hulumtuesit kanë përcaktuar se ky lloj mjalti na mbron nga dëmtimet e shkaktuara nga bakteret.
Disa nga mjaltat kanë përbërës që prodhojnë qeliza rigjeneruese, të cilat mund të riparojnë dëmtimet e shkaktuara nga infeksionet. 
Përveç kësaj mjaltat përmbajnë edhe efekte anti-inflamatore, të cilat mund të zvogëlojnë dhimbjet pas aplikimit.
Por jo të gjitha mjaltat janë njësoj. 
Kualiteti ANTIBAKTERIAL i mjaltës varet nga lloji i mjaltës dhe mënyra e kultivimit të saj. Disa prej mjaltave mund të jenë 100 herë më potente se të tjerat. “Unë rekomandoj që mjalti Manuka të përfshihet shumë nga të gjithë,e sidomos te fëmijët me autizëm pasi që ka efekt të fort antibakterial dhe viral. Përdorimi i mjaltit manuka dhe vajit të kokosit gjatë stinës së dimrit është një fuqi e madhe antivirale “, këshillon nutricionistja Mirlinda Bejta.

Dobitë e mjaltit manuka

Mjalti manuka ka efekt të fuqishëm anti-bakterial në trajtimin e vareve dhe lëndimeve të vogla dhe djegieve.

Ja edhe dobitë e tjera të mjaltit manuka :

• Ndalon dhe trajton kancerin
• Redukton kolesterolin e lartë
• Redukton inflamacionet në organizëm
• Trajton diabetin
• Trajton infeksionet e syve, veshit dhe sinuseve
• Trajton problemet intestinale
•Trajton sëmundjet e rënda si Aids. 
•Lufton Escherichia Coli, Staphylococcus.