Kategoritë

zoomable
Hand Made Shilajit ( Elixir of Himalaya) - Përfitimet shëndetësore, përdorimet dhe dozimi

Hand Made Shilajit ( Elixir of Himalaya) - Përfitimet shëndetësore, përdorimet dhe dozimi

7000 lekë

Shilajit autentik, i krijuar nga egërsia e maleve Himalaje. I papërpunuar, i pastruar tradicionalisht, pa aditivë ose mbushës.
Lab Tested Organic Sundride

Shilajit, një substancë natyrale që gjendet kryesisht në shkëmbinjtë e Himalajeve dhe vargmalet e tjera malore, është përdorur për mijëra vjet në sisteme të ndryshme të mjekësisë tradicionale, duke përfshirë mjekësinë tibetiane dhe mjekësinë Ayurvedike.

Sot, shilajit po fiton popullaritet në SHBA dhe Europe për shkak të përfitimeve të shumta shëndetësore.

Çfarë është Shilajit?
"Shilajit është një substancë ngjitëse, e ngjashme me katranin, që gjendet kryesisht në shkëmbinjtë e vargmaleve malore në në Himalaje , Altai , Kirgistan etje.
Shilajit është formuar nga dekompozimi i materialit bimor organik që është ngjeshur nën shtresa shkëmbinjsh për mijëra vjet. Gjatë muajve të ngrohtë të verës, shilajit bëhet më pak ngjitës dhe i trashë, duke rrjedhur midis shtresave të shkëmbinjve

Përfitimet e mundshme shëndetësore të Shilajit:
Shilajit besohet të ketë përfitime të shumta shëndetësore, kryesisht për shkak të përqendrimit të lartë të acidit fulvic dhe mineraleve të tjera (85 minerale)

Përfitimet e mundshme shëndetësore të shilajit përfshijnë:
▪️ Karakteristikat e forcimit të kockave. Hulumtimet tregojnë se shilajit mund të nxisë prodhimin e kolagjenit , të përmirësojë formimin e kockave dhe të ndihmojë në shërimin e frakturave të kockave.
▪️ Efektet anti-inflamatore. Në studime të kufizuara, acidi fulvik tregohet se ka një efekt anti-inflamator në trup duke reduktuar lirimin e shënuesve proinflamatorë.
▪️ Performanc e përmirësuar e ushtrimeve. Hulumtimet sugjerojnë se përdorimi i shilajit përmirëson mbajtjen maksimale të forcës muskulore pas një detyre fizike të lodhshme.
▪️ Përmirësimi i niveleve të testosteronit. Ruajtja e niveleve të shëndetshme të testosteronit është thelbësore për aspekte të ndryshme të shëndetit mashkullor, nga epshi e deri te forca e muskujve. Shilajit është shoqëruar me nxitjen e niveleve më të mira të testosteronit, duke kontribuar në përmirësimin e jetës seksuale, humorit, përmirëson shëndetin e spermës dhe mirëqenien e përgjithshme.
▪️ Shëndeti kognitiv. Komponenti kryesor i acidit fulvic të Shilajit ka veti antioksiduese që mund të përmirësojnë kujtesën, duke penguar potencialisht akumulimin e proteinës, një faktor që lidhet me sëmundjen e Alzheimerit.

Shilajit shpesh përshkruhet nga praktikuesit holistik për të trajtuar aneminë , plakjen, diabetin , dhimbjet , shëndetin e lëkurës dhe flokëve.

Ndërsa shilajit shpesh lidhet me shëndetin e mashkullit, ai gjithashtu ofron një sërë përfitimesh për Femrat:
▪️ Balancimi i hormoneve
▪️ Ndihmon në shëndetin riprodhues
▪️ Rritja e energjisë dhe qëndrueshmërisë
▪️ Promovimi i shëndetit të lëkurës
▪️ Ndihmon në shëndetin e kockave
▪️ Përmirësimi i kujtesës dhe funksionit kognitiv
▪️ Reduktimin e inflamacionit dhe dhimbjes
▪️ Rritja e imunitetit
▪️ Detoksifikimin
▪️ Përmirësimi i shëndetit kardiovaskular.

Doza e sigurt Shilajit:
Doza varet nga shumë faktorë, si lloji i trupit, forca e sëmundjes apo shqetësimi shëndetësor, forca e pacientit dhe mosha”, thotë Dr. Toomey.
Në shumicën e rasteve, mjekët holistikë rekomandojnë fillimin me një sasi më të vogël shilajit 250 mg dhe rritjen gradualisht të dozës duke monitoruar për çdo efekt
Thjesht shpërndajeni në ujë të ngrohtë, çaj dhe qumësht bajame dhe pijeni .

Rrëshira Shilajit, e cila është një formë gjysmë e lëngshme që zakonisht konsiderohet më autentike dhe më e fuqishme.

Kujdes !
Nëse jeni shtatzënë, ushqeni me gji, nën moshën e pubertetit ose jeni nën kujdesin e mjekut , konsultohuni me mjekun tuaj përpara se të merrni këtë ose ndonjë suplement tjetër.

Sasia: 20 gr