Kategoritë

zoomable
Mjalti Manuka dhe dobitë e tij mjekësore

Mjalti Manuka dhe dobitë e tij mjekësore

7300 lekë

Mjalti Manuka është një lloj mjalti i cili vjen nga Zelanda e Re.

Prodhohet nga bletët që polenizojnë lulet Leptospermum scoparium , të njohura zakonisht si lulet manuka.

 

Fuqia shëruese e mjaltit:

Mjalti është përdorur që nga kohërat e lashta për të trajtuar kushte të shumta. 

Vetëm fundi i shekullit të 19-të, studiuesit zbuluan se mjalti ka cilësi natyrale antibakteriale.

Mjalti mbron nga dëmtimet e shkaktuara nga bakteret, gjithashtu rrisin prodhimin e qelizave speciale që mund të riparojnë indet e dëmtuara nga infeksioni. 

Mjalti ka një veprim anti-inflamator që mund të lehtësojë shpejt dhimbjen dhe inflamacionin .

 

Por jo e gjithë mjalti është e njëjtë. 

Cilësia antibakteriale e mjaltit varet nga lloji i mjaltit, si dhe kur dhe si është vjelur. 

Disa lloje mund të jenë 100 herë më të fuqishme se të tjerët.

 

Manuka është një lloj unik i mjaltit.

Atributi i tij më i dukshëm është efekti i tij në shërimin e plagëve.

 

Mjalti Manuka gjithashtu ka veti antibakteriale, antivirale dhe anti-inflamatore që mund të ndihmojnë në trajtimin e sëmundjeve të shumta, duke përfshirë ulcerat e stomakut, shërimin e plagëve, sëmundjen periodontale dhe infeksionet e frymëmarrjes.

 

Peroksidi i hidrogjenit i jep mjaltit cilësinë e tij të antibiotikut. 

Por disa lloje, përfshirë mjaltin manuka,  kanë përbërës të tjerë me cilësi antibakteriale.

Komponenti kryesor antibakterial në mjaltin manuka është metilglyoxal (MG). 

MG është një përbërës që gjendet në shumicën e llojeve të mjaltit, por zakonisht vetëm në sasi të vogla.

Në mjaltë manuka, MG vjen nga shndërrimi i një përbërësi tjetër, dihidroksacetoni, që gjendet në përqendrim të lartë në nektarin e luleve manuka.

Sa më i lartë përqendrimi i MG, aq më i fortë është efekti antibiotik. 

 

Dobitë e Mjaltit Manuka :

• Mjalti Manuka nga Zelanda e Re konsiderohet i shkëlqyer për rrugët e frymëmarrjes,
• Ndalon rritjen e qelizave kancerogjene, gjithashtu është i aftë të reduktoj edhe efektet anësore te proceseve si rrezatim, kimioterapi etj,
• Redukton kolesterolin e lartë,
• Lufton dhe parandalon bakteret si: Escherichia Coli, Staphylococcus Aureus, Helicobacter Pylori, të cilat paraqiten si rezistente ndaj antibiotikeve normale,
• Trajton infeksionet e syve, veshit dhe sinuseve,
• Redukton inflamacionet në organizëm,
• I aftë të përshpejtojë rinovimin e qelizave, i shkëlqyer për mykun, aknet, plaget, gastritin e refluksin, djegiet, ulçerën, kolitin etj.

 

Veçoria e ketij mjalti eshte methylglioksili qe ne kete produkt gjendet ne sasine nga 30- 550 mg per kg.

Te llojet e tjera te mjaltit ky perberes eshte nga 0-2 mg per kg.

Keshillohet të përdoret kundra gripit, ftohjes, sëmundjeve virale, mykut te gojes, për rritjen e imunitetit sidomos te fëmijët.

 

A është i sigurt mjalti Manuka?

 

Për shumicën e njerëzve, mjalti manuka është i sigurt për t’u konsumuar.

Sidoqoftë, disa njerëz duhet të këshillohen me një mjek përpara se ta përdorin, përfshirë:

• Njerëzit me diabet. 

Të gjitha llojet e mjaltit janë të pasura me sheqer natyral. Prandaj, konsumimi i mjaltit manuka mund të ndikojë në nivelin e sheqerit në gjak.

• Ata alergjikë ndaj mjaltit ose bletëve. 

Ata që janë alergjikë ndaj llojeve të tjera të mjaltit ose bletëve mund të kenë një reaksion alergjik pas konsumit ose aplikimit të mjaltit manuka.

• Foshnjat. 

Akademia Amerikane e Pediatrisë nuk rekomandon dhënien e mjaltit për foshnjat poshtë 1 vjeç.

 

Për 100% mjaltë të pastër nga Zelanda e Re, të çertifikuar kliko [KETU]:

 

 

NDALOHET KOPJIMI DHE PËRDORIMI I PA-AUTORIZUAR I TEKSTEVE;

TE GJITHA TE DREJTAT E REZERVUARA PER 
© BIO HERBAL ALBANIA