Kategoritë

zoomable
Mjaltë me arra (anemi , ulçër ...)

Mjaltë me arra (anemi , ulçër ...)

Mjaltë dhe arra nuk janë vetëm dy përbërës të pastër natyralë.

Përzierja e arrave dhe mjaltit daton që në lashtësi nga romakët si një vakt freskues i ëmbël, por kjo përzierje ka fshehur përfitime të shumta shëndetësore.

Arrat kanë jashtëzakonisht shumë kalori dhe përmbajnë minerale, vitamina dhe lëndë ushqyese të ndryshme të cilat janë të dobishme për:

 Parandalimin e kancerit, zvogëlimin e depresionit, trajtimin e pagjumësisë dhe gjithashtu të dobishme për humbje peshe, në anën tjetër mjalta përmban lloj tjetër të sheqerit, proteinave dhe minerale.

 

Mjalti është një ushqim natyral për energji i cili gjithashtu rrit kujtesën dhe shumë i mirë për kollën.

 

Mjaltë-arre-përzierje

Anemi

 Përgatitni një përzierje prej 500 g mjaltë, 500 g arra të copëtuara (grirë) dhe lëngun e një limoni. Receta fillestare përmend vetëm një limon, por njerëzit e tjerë vënë 2 ose 3, unë mendoj se varet nga shija e secilit.

Mix përbërësit së bashku dhe vendosni në një kavanoz qelqi. Merrni 1 lugë gjelle tri herë në ditë, gjysmë ore para ngrënies.

 

Presioni I lartë I gjakut

Përzierja e mjaltit dhe arrave funksionon jashtëzakonisht mirë për të ulur presionin e lartë të gjakut duke ngrënë 100 gram arre dhe mjaltë po të njëjtës sasi çdo ditë për një periudhë prej 45 ditësh.

 

Ulçër

Për pacientët e Ulcerës do të punojë si mjekim shërues. Për rezultat më të mirë kombinojnë përzierjen e mjaltit dhe arra të copëtuara në ujë të nxehtë dhe pijnë 1 lugë gjelle gjysmë ore para çdo vakt. Ndihmon në parandalimin e inflamacionit, rrit vitalitetin dhe plotëson nevojën për vitamina.

20 g arra të copëtuara dhe t'i përziejmë me ujë të nxehtë, I përziejmë mirë duke I shtypur arrat . Shtojmë 2 lugë mjaltë në të. Pini 1 lugë gjelle gjysmë ore para çdo vakti .