Kategoritë

zoomable
Misvaku dhe dobitë e tijë

Misvaku dhe dobitë e tijë

200 lekë

Cila është mënyra më e mirë për të mbajtur dhëmbët të pastër?
 
Brushing me një misvak ndoshta nuk është në listën tuaj, sidoqoftë, përfitimet dhe larja e dhëmbëve me shkopinjtë misvak janë shumë mbresëlënëse .
Duke ardhur nga pema e Arak, një pemë që është vendase në Lindjen e Mesme, misvak shkopinj janë përdorur si një strategji e higjienës natyrore orale për më shumë se 7,000 vjet.
Falë vetive natyrale antibiotike të degëzave, shkopinj miswak mund të vrasin bakteret në gojën tuaj dhe të ulin rrezikun e zhvillimit të sëmundjes të mishrave të dhëmbëve.
 
“Sikur të mos druhesha se umeti im do të ngarkohej me diçka që nuk do të mund ta mbante, do t’i kisha urdhëruar që ta përdornin misvakun para çdo namazi.”
-MUHAMED salallahu alayhi wasalam-
 
Dobitë e Misvakut:
 
1. Lufton prishjen e dhëmbëve dhe zgavrat:
Brushing me shkopinj misvak është një mënyrë e provuar për të rritur prodhimin e pështymës dhe për të ndihmuar gojën tuaj për të luftuar prishjen e dhëmbëve pa asnjë ndihmë nga jashtë. Në të njëjtën mënyrë, misvak do ju siguroj një smalt të fortë nëpërmjet niveleve të larta natyrale të klorurit natriumi, bikarbonat natriumi, dhe oksid kalciumi.
 
2. Zbardhja e dhëmbëve:
Ndihmon për të zvogëluar njollat nga çaji, kafja, grimcat e ushqimit, produktet e duhanit, betel etj.
 
3. Veti të larta antibakteriale:
Goja juaj përmban më shumë se 700 lloje të baktereve dhe jo të gjitha janë të dobishme për shëndetin e saj.
Përdorimi i misvak ndihmon për të mbajtur këto nivele bakteriale nën kontroll. Hulumtimet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë kanë zbuluar se njerëzit që përdorin rregullisht misvak kanë më pak shqetësime të higjienës orale se ata që i lajnë dhëmbët me prodhime standarde.
 
4. Parandalon pllakën dhe ilaçe:
Pastrimi i dhëmbëve me misvak ndihmon për të parandaluar aktivitetet bakteriale në dhëmbë duke shpëtuar dhëmbët nga formimi i pllakës dhe ilaumëzës.
 
5. Fryma e keqe:
Përdorimi i rregullt largon frymën e keqe dhe erën nga goja.
 
6. Përforcimi i mishrave:
Jo vetëm që pastron dhëmbët, por edhe ndihmon në forcimin e mishrave të dhëmbëve.
 
7. Antikancerogjen Natyral:
Përfitimet e shkopinjve misvak shkojnë shumë përtej shëndetit të gojës suaj. Në fakt, hulumtimet tregojnë se ato përmbajnë enzima antioksiduese si peroksidaza, katalaza dhe polifenol oksidasi që kanë veti antikancerogjene, duke reduktuar kështu rrezikun e zhvillimit të kancerit.
 
8. Redukton inflamacionin:
Shkopinjt Misvak përmbajnë prona analgjezike që janë të njohura për zbutjen e acarimit dhe inflamacionit.
 
9. Promovon tretjen e duhur në stomak:
 
10. Aromë e këndshme:
Shkopinjt me burim të freskët janë të mbushura me përbërës të përqendrueshëm natyral që do të ofrojnë ndjenjën e një gojës të pastër dhe një frymëmarrje të këndshme.
 
11. Të përballueshme:
Ju nuk mund ti mendoni shpenzimet për higjenën e gojës si toothpaste, furça dhëmbësh elektrike ... Në të kundërt, shkopinjtë misvak janë më të lira se shumica e pajisjeve për pastrimin e dhëmbëve dhe nuk kërkojnë pajisje të jashtme.
Përdorimi i një shkopi misvak do të thotë që ju do të kurseni të holla çdo muaj pa kompromentuar cilësinë  tuaj të shëndetit oral.
 
12. Më mirë për mjedisin:
Çfarë ndodh me furçat e dhëmbëve dhe pastat e dhëmbëve, sapo t'i hiqni ato? Pak produkte janë të riciklueshme ose të biodegradueshme. Në të kundërt, shkopinj misvak nuk janë asgjë më shumë se druri, që do të thotë se ata janë 100% e natyrshme dhe do të prishen brenda disa javësh në grumbull plehrash. /bioherbalalania
 
Bio Herbal Albania 25/01/2019