Maka pluhur organik (E tharë në temperatura nën 42°C për të ruajtur të gjitha lëndët ushqyese.)
Maca (Lepidium meyenii) është një bimë me rrënjë që rritet në Ande në një lartësi prej rreth 4000m.
Është e vetmja bimë në botë që lulëzon në atë lartësi në kushte të vështira dhe përdoret për konsum njerëzor.
Kjo bimë i përket rendit të adaptogjenëve. Adaptogjenët janë bimë që rrisin rezistencën e trupit ndaj sëmundjeve, normalizojnë funksionimin e trupit dhe promovojnë shëndetin fizik dhe mendor. Qytetërimi inkas e vlerësoi shumë atë si ushqim dhe si ilaç natyral.
Mënyra e përdorimit:
Maca organike në formë pluhuri është mënyra më e thjeshtë dhe më natyrale për ta përdorur atë. Mund të përzihet me lëng, kos, qumësht, të shtohet në tërshërë, qull, muesli, shake dhe smoothie ose të spërkatura në ushqim gjatë vakteve. Mund të shtohet edhe në bukë, pasta apo ëmbëlsira.
Doza e rekomanduar ditore është një lugë çaji (3-5g) një (femra) ose dy herë në ditë (Meshkuj) . Një pako prej 100 g është e mjaftueshme për 25-30 doza.
Përbërësit: 100% pluhur organik
Sasia : 100 gr